Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Trojan
Isbn: 978-91-8988-550-9
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2024
Uppläsare: Håkan Söder
Length: 5 timmar 1 minut

Ljudbok

Trojan

När amerikanska underrättelsetjänsten CIA vill testa Sveriges kuppförsvar i oroliga tider med krig i Europa, kanaliserar man avsevärda summor via ett stort amerikanskt medieföretag till svenska högerextremistiska organisationer. Uppdraget är att sätta Sverige på knä genom en välplanerad serie av attacker mot infrastrukturen. CIA inser försent att kuppmakarna är betydligt mer kompetenta än man trott och försöker dra i handbromsen, men det är för sent. En rad attentat mot centrala mål stänger i stort sett ner stora delar av Stockholm och Mälardalen. Regeringen evakueras och den militära beredskap som finns aktiveras, men det är svårt att arbeta med utslagna kommunikationer.

Polisinspektör Erika Ström, chef för IT-forensiska avdelningen på NOA, blir tidigt kontaktad med en varning om Operation Trojan, för att sedan finna sig motarbetad på flera sätt. Men hon får hjälp av Lisa Norén, numera placerad på Säpos terroristbekämpning. Det blir en rafflande kamp mot klockan när högerterroristerna ska identifieras och gripas.

Med Trojan har Ulf Broberg kommit ut med sammanlagt 20 titlar samt en lång rad noveller. Ulf har bakgrund som radiojournalist på Radio Uppland och senare Sveriges Radio centralt. Han anses ha god insikt i såväl blåljusvärlden som i samhällets kritiska infrastruktur. Anställningen vid Sveriges Radio avslutades 2007, därefter har Ulf arbetat i ett eget företag. Medlem i Uppsala författarsällskap och Novellmästarna och även ordförande i Uppsala Stadsbiblioteks vänner.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone